Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğüne yapılan seçimlerde 576 oy alan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'in ardından aldığı 265 oyla ikinci olan Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı atadı. Ulcay, haberi alır almaz twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uludağ Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmanın onurunu yaşıyorum." dedi.

26 Şubat'ta yapılan UÜ Rektörlük seçimlerinde Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576 oyla birinci, Prof. Dr. Yusuf Ulcay 265 oyla ikinci oldu. Seçim öncesinde adaylık açıklamasında bulunmayan 15 aday da 1’er oy aldı. Bu adaylar arasında yapılan kura sonucunda listenin üçüncü sırasında Prof. Dr. Mahmut Yavuz, dördüncü sırasında Prof. Dr. İrfan Karagöz, beşinci sırasında Prof. Dr. Kemal Gözler, altıncı sırasında Prof. Dr. A. Çüçen yer aldı. Sandık Kurulunun, oy sırasına göre tutanakla tespit ettiği altı kişilik liste, Rektörlük tarafından YÖK’e gönderildi. YÖK, altı kişilik listeyi üçe indirdi. YÖK'ün listesinin ilk sırasında Yusuf Ulcay yer alırken ikinci sırada en yakın rakibine 311 oy fark atan Kamil Dilek ve tek oy alan İrfan Karagöz yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece saatlerinde üniversiteye rektör olarak Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı görevlendirdi.

'ERDOĞAN TARAFINDAN ATANMANIN ONURUNU YAŞIYORUM'

Prof. Dr. Yusuf Ulcay, resmi twitter hesabından atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ulcay'ın o açıklamaları:

"- Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Uludağ Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmanın onurunu yaşıyorum.
- İlk mezunlarından olduğum Uludağ Üniversitesi’ne Rektör olarak hizmet edecek olma mutluluğunu bana yaşatan Yüce Allah’a hamd ediyorum.
- Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere; bizlere güvenen, dualarını ve desteğini yanımda hissettiğim herkese şükranlarımı sunuyorum.
- Kuruluşundan bugüne üniversitemize hizmet eden tüm rektörlerimize, yöneticilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.
- Uludağ Üniversitesi'ni Bursa'ya yakışır bir dünya üniversitesi yapmayı hedeflediğimiz yeni dönemin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum."