Osmaniyeli şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın babası Hasan Alkan, evlatları üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Basında çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan şehidin babası Hasan Alkan, “Öncelikle bir şehit babası ve ailesi olarak, evladımın ve evlatlarımın üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberlerin varlığı beni bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır. Evladımın şehit olmasına bağlı olarak ben ve kardeşleri ve aziz Türk halkımız biliyorum ki derin bir üzüntü ve sahiplenme içerisindedir. Ben ve ailemce birinci ağızdan her hangi basın kuruluşuna demeç ya da röportaj verilmemiştir. Ancak milletimizin kültürü gereği taziyeye gelen herkes nezaketli bir şekilde karşılanmıştır. Buna gazeteciler dahildir. Milletimizin anlayışına sığınıyor, demeç ve açıklama yapmadığımı ve yapmayacağımı, sadece acımızı yaşadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şehit Ali Alkan’ın toprağa verilmesinin üçüncü günü nedeniyle mevlit okutuldu. Taziye yeri olarak seçilen şehidin ablasının evinde okutulan mevlitte Kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi.