Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün Balıkesir'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen 22 yaşındaki şehit Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı.

Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam saatlerinde şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi. Yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla şehidin evinin önüne geldi. Burada slogan atan kalabalık daha sonra şehidin evine taziye ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u evden ayrılışı sırasında protesto etti. Bu arada, şehidin arkadaşları ve yakınları komutanlara sarılarak “şehidimizin öcünü alın” dedi. Grup daha sonra araçlarla konvoy yaparak şehir turu attı.