İzmir'de bayram arifesinde Kadifekale Hava Şehitliği'ne giden aileler, dualar ederek şehitlerinin mezarlarını temizledi. Şehit anası Gülender Ergün, oğlunun 2008 yılında Kurban Bayramı'na izne geleceğini fakat bayrağa sarılı tabutunun geldiğini söyledi.

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü, dualar okudu, mezarları suyla yıkadı. Bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirttiler. Siirt'te şehit olan Gökhan Yaylacık'ın annesi Gülser Yumrutepe, “Bizim için hiç hoş bayram değil; hep hüzün, hep hüzün. 22 yıla girdik. Her cuma buradayım. Halen yaprak gibi döküyorlar. Artık buna bir dur desinler.” diye konuştu.

Teyzesinin oğlu Bülent Şakar'ın Cudi'de şehit olduğunu söyleyen Ünsal Keleş ise, “Her bayram buradayız canımızın yarısı, herkesin sevdiği saydığı bir ağabeyimizdi. Elimizden gelen başka bir şey yok, o yüzden buradayız. Her zaman vatan sağolsun diyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayramların hep buruk geçtiğini ifade eden Şaizer Keleş de, “Ciğerparemiz, vatan uğruna şehit oldu. Bu acı, unutulmaz bir acıdır. Onlar ölü değiller, onlar sağlar, onlar şehittirler. Vatan için tabii ki her şey. Bayramımız hep buruk geçer.” dedi.

Bütün şehitler için dua okuduğunu söyleyen Vahdettin Keleş, “Hepsi bizimdir. Allah, gani gani rahmet eylesin. Vatan sağolsun. Bu işten kaçmak yok, bitene kadar devam edilecek.” diye konuştu.

'KURBAN BAYRAMI'NA GELECEKTİ, ŞEHADET HABERİ GELDİ'

Kuzusunun yanına bayramlaşmaya geldiğini söyleyen şehit Ferdi Sefa Kılıç'ın annesi Gülender Ergün, “2008 yılında Şırnak'ta şehit oldu. Kurban Bayramı'na gelecekti izne, bayrağa sarılı tabutla geldi kuzum. Lanet olsun diyeyim. Yapacak bir şey yok, buna da şükür.” dedi.