Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin karayoluna döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit edilen 8 askerden birisi olan Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın için memleketi Ankara Nallıhan ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede şehidin annesi Mükerrem Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Erdoğan, senin yavrun da gitsin!" feryatları yürekleri burktu.

Nallıhan Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Şehit babası Mükerrem Akın, şehit oğlunun tabutuna sarılarak hıçkırıklara boğuldu. Acılı anne Mükerrem Akın ise "Erdoğan senin yavrun da gitsin" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Şehit’in eşi İnci Akın da eşinin tabutuna son bir kez sarılarak başından ayrılmadı.

Cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzaman Çavuş Akın’ın cenazesi, askerler tarafından top arabasına taşındı. Şehidin naaşının top arabasına götürüldüğü sırada vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atarak tekbirler getirdi.

Şehit Barış Akın’nın naaşı daha sonra Nallıhan Belenalan Mahallesi Mezarlığı'na defnedilmek üzere camiden götürüldü