Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi, geçtiğimiz ay yaşanan terör olaylarında şehit olan polis memurlarının ailelerine kurbanlık koç hediye etti. Koçların teslimine sanatçı Ertuğrul Erkişi ile sanatçı eşi Aslıhan Erkişi de katıldı.

Kimse Yok Mu Derneği tarafından son terör olaylarında şehit olan Osmaniye ve Adanalı şehit ailelerine kurbanlık koç hediye edildi. Osmaniye’de kurbanlıkları şehit ailelerine teslim ettikten sonra Adana’ya geçen heyet, burada Mardin’in Dargeçit ilçesinde yola döşenin mayının patlaması sonucu şehit olan Polis Memuru Mehmet Akif Hatunoğlu (29) ile Iğdır’daki terör olayında şehadet şerbetini için polis memurları İbrahim Derindere (27) ve Yalçın Palıt (26)’ın ailelerine kurbanlarını ulaştırdı. Ziyaretlerde, dernek gönüllüleri tarafından okunan hatimlerin de duası okundu.

ŞEHİT ANNESİ: EVLADIM AHİRETİ İÇİN ÇALIŞMIŞ

İlk olarak Şehit Hatunoğlu’nun baba ocağına giden Kimse Yok Mu heyeti, baba Hasan ile anne Sebiha Hatunoğlu’nun elini öperek bayramlarını kutladı. Ziyarette anne Sebiha Hatunoğlu’nun gözyaşları içerisinde oğluyla ilgili anlattıkları Kimse Yok Mu gönüllülerini duygulandırdı. Oğlu Mehmet Akif’in kızını severken kendisine, ‘Anne bal değil mi?’ diye sorduğunu gözyaşlarıyla anlatan anne Hatunoğlu, “He oğlum dedim, o senin balın, sen benim balımsın kuzum dedim. Bu yıl ben senden korkuyorum ciğerimi yakma yavrum dedim. Evladım bize düşkündü, karınca başı ağrıtmazdı, ne konuya ne komşuya yavrum ahreti için çalışmış.” dedi.

Oğlunun şehit oldukları aracı sürebilmek için 3 günlüğüne Sakarya’ya gittiğini ifade eden anne Sebiha Hatunoğlu, “Dönerken Niğde’den beni aramış. ‘Oğlum izin yok mu?’ dedim. ‘Yok anne izin’ dedi. Arkadan adamla bir demlik çıkarıyorduk, arkamdan bir kucaklayan oldu, dönüverdim oğlum. ‘Hani oğlum gelmeyecektin bayramda?’ dedim. ‘Anne sana sürpriz yaptım’ dedi kuzum, yavrum. Vay kurban olaydım boylarına, kuzum.” diye gözyaşı döktü.

Kimse Yok Mu heyeti daha sonra Iğdır’da PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmaları sonucu şehit düşen İbrahim Derindere’nin ailesini ziyaret etti. Ekiptekiler baba Bayram Derindere’ye başsağlığı dilerken, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulup okunan hatmi şeriflerin duası okundu.

Kurbanı teslim ettikten sonra yine Iğdır’da şehit olan Yalçın Palıt’ın baba ocağına geçildi. Burada da baba Necati Palıt’ın elini öpen Kimse Yok Mu gönüllüleri, dernek adına kendilerine kurban hediye etti.

Kimse Yok Mu Derneği Kalıcı Yardım Projeleri Koordinatörü Necdet Muhsin Varlı da dernek olarak Osmaniye, Kadirli ve Adana’da şehit ailelerini ziyaret ederek onlara kurban hediye ettiklerini belirtti. Bayramların mutluluk anları olduğunun altını çizen Varlı, “Fakat biz bu bayram mutlu değiliz, bu mübarek Kurban Bayramı’nın arife gününde bizler hüzünlüyüz, şehitlerimizin acılarını da paylaşıyoruz. Ve onların da hüzünlü olduğunu biliyoruz ve onlara destek olmak için buradayız, onların acılarını paylaşmak için buradayız. Bununla alakalı da elimizden ne geliyorsa yapmak için, Kimse Yok Mu Derneği olarak, bugün 250 bine yaklaşan gönüllüsüyle, 320 mağdur aileye yardım etmeye çalışan, yardım dağıtan, dünyanın 113 ülkesinde yardım faaliyetleri yürüten uluslararası bir yardım kuruluşu. Ve dolayısıyla bizler de elimizden ne geliyorsa yapmak için bu noktada hazırız, nazırız. Şehidimize, babasına, ailesine tekrar başınız sağ olsun diyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. İnşallah Rabbim bir daha bize bu acıları göstermez. İnşallah şehidimizin dökülen kanı bu ülkenin daha başka dökülen kanlarına birer paratoner olur. İnşallah bunların da engellenmesine bir engel olur.” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Ertuğrul Erkişi de şehit aileleriyle bayramlaşmaya, ellerini öpmeye geldiklerini vurgulayarak, “Kimse Yok Mu Derneği de incelik göstermiş, bir kurban hediyesi düşünmüşler, bunu takdim etmek için geldik. Bizleri çok güzel ağırladılar evlerinde. Allah inşallah evlatlarını ötelerde ahirette şefaatçi etsin onlara. Öte tarafta bayram ettirsin inşallah.” diye dua etti.

Şehit aileleri de bayramda kendilerini unutmayan Kimse Yok Mu Derneği üyelerine teşekkür etti.