Hakkari Dağlıca’da şehit olan, Manisa'nın Turgutlu ilçesinden 24 yaşındaki Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un kamyon şoförü babası Ercan Artuğ, oğluna görevi bırakıp gelmesini söylediğini ancak onun, "Benim haysiyetim var, şerefim var. Orada arkadaşlarımı bırakıp gelemem." dediğini anlattı.

Şehidin Cumhuriyet Mahallesi, Dar Sokak’taki babaocağında matem devam ediyor. Bir parçasının alındığını, bir parçasının gittiğini söyleyen gözü yaşlı baba, “Bütün şehitlerin, bütün şehit babalarının başı sağolsun. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Vatan sağolsun.” dedi.

'İZNE GELİNCE DÜĞÜNÜNÜ YAPACAKTIK'

Oğlunun askeriyede isteyerek kaldığını belirten baba Artuğ, “Oğlum, görevini severek yapıyordu. ‘Baba, ben seviyorum askerliği.’ dedi. Severek yapıyordu. Vatanını, bayrağını seviyordu. İzne gelecekti, evlendirecektik. Nasip olmadı. İzne gelince düğününü yapacaktık. Köprüyü uçurdukları için 55 gündür Yüksekova’ya gelemiyorlardı. Yüksekova’ya gelseydi, izin kullanacaktı ve izne yanımıza gelecekti. Nasip olmadı. 55 gündür oradalardı. En son üç gün önce telefonla görüştüm, ‘Baba gel, Van’a gel.’ dedi. Van’a gidecektim. Onun istekleri vardı, onları yerine getirecektim. Olmadı. Hayvanları çok seviyordu. ‘Baba Van’a gel, buradan hayvan al götür.’ demişti. Olmadı, nasip olmadı. Gelecekti, evlendirecektik, Allah nasip etmedi. Bütün şehitlere Allah rahmet eylesin. Geride kalan anne ve babalarına Allah sabır versin.” diye konuştu.

'ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİ DE TELEVİZYONDA GÖSTERSİNLER'

Ercan Artuğ, şöyle devam etti: “Ne söyleyeyim? Polise yetkiyi verecek, askere yetkiyi verecekler, öldürdükleri teröristleri kameraların önüne koyacak ve televizyonda gösterecek. Gösterecek ki ibret-i âlem olsun. Nasıl şehitleri gösteriyorsa öldürülen teröristleri de gösterecek. Halk için, şehitlerin babaları, şehit anneleri için gösterecek. Şehit anneleri, babaları az da olsa rahat edecekler, içine ferah girecek. Vatan sağolsun. Vatan için, bayrak için ben dahi giderim ölüme. Bir oğlum daha var. Biz vatanımız, bayrağımız, namusumuz, şerefimiz için yaşıyoruz.” dedi.