Kıraç'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Kanlıkavak Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada baba İhsan ve anne Zeliha Kıraç, oğlunun naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından Fatih Camisi'nde şehit Kıraç için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kıraç'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, belediye başkanları, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile yetkililer katıldı. 

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kıraç'ın naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına alındı. Bir süre askeri bando eşliğinde yürünmesinden sonra Kıraç'ın cenazesi, mahalle mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılan protokol üyeleri, baba İhsan Kıraç'a taziye dileklerini iletti.


- Kardeşlerini okutuyordu


Zor şartlarda üniversite eğitimini tamamlayarak 2014'te Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başlayan şehit Kıraç'ın kendisini üniversitede okuyan kardeşlerine adadığı öğrenildi. Şehidin, kardeşleri Buket ve Tarık Kıraç'ın bütün eğitim masraflarını üstlendiği belirtildi. Şehit Kıraç'ın kardeşlerine "En büyük mutluluğum, sizin okuyup ülkeye faydalı bir Türk vatandaşı olmanız" dediğini aktarıldı.

ŞEHİT HAMZA KIRAÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI FOTO GALERİ

Rize'den Yozgat'a mahkum sevk eden cezaevi nakil aracının 21 Şubat'ta Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde devrilmesi sonucu 1 astsubay şehit olmuş, 2 mahkum, 2 gardiyan ve 6 asker yaralanmıştı.