Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun tahliyesi sırasında şehit olan astsubay Halit Avcı, Trabzon’un Maçka ilçesi Gürgenagaç Mahallesi'nde gözyaşı ve dualarla toprağa verildi.

Şehit astsubay Avcı için babaocağı Maçka ilçesi Gürgenağaç Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş ve askeri personel katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehit astsubay Avcı için öğle namazına müteakip askeri tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit astsubayın özgeçmişi okundu. Cenaze namazı öncesinde şehit astsubay Avcı’nın kız kardeşi Özlem Çağla, abisinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazında saf tutan babası Mustafa Avcı da ayakta oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak ağladı. Şehit astsubayın kız kardeşinin oğlu Melik Çınar Çağla da dayısının tabutunun yanına geldi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan küçük Melik’i dedesi teselli etmeye çalıştı. Şehidin silah arkadaşı olan ve denizci bir uzman çavuşun da zaman zaman gözyaşlarını göremediği görüldü.

Askeri törenin ardından da şehit astsubayın cenaze namazı kılındı. Trabzon Müftüsü Keramettin Demir tarafından kıldırılan cenaze namazının şehit asker için helallik istendi, dua edildi. Cenaze namazının ardından da şehit astsubay Avcı’nın naaşı aynı yerdeki aile kabristanlığında gözyaşı ve dualarla toprağa verildi.
-