Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası sponsorluğuyla 12 şehit çocuğuna dizüstü bilgisayar ve tablet hediye etti. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’nca tespit edilen 0-16 yaş grubundaki beş çocuğa tablet bilgisayar, 17-22 yaş grubundaki yedi çocuğa ise dizüstü bilgisayar verdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa katılan Ayyıldız, Ankara’daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Askerlere, polislere ve sivil vatandaşlara yönelik her türlü saldırıyı kınadıklarını belirten Vali Ayyıldız, “Birlik ve beraberliğimiz noktasında dünden bugüne daha kuvvetli, iradeli ve kararlı olduğumuzu göstermek anlamında inşallah kenetleniriz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız'ın kontrolünde, Halk Bankası sponsorluğunda, küçük kardeşlerimize dizüstü bilgisayar ve tabletleri takdim edeceğiz. Bu ülkenin ve vatanın yılmaz bekçileri şehit ve gazilerin aziz hatıralarına kadirşinastlık örneği olarak birarada olmayı istedik. Siz bizlere emanetsiniz. Başımızın gözümüzün üzerinde yeriniz var. Gönlümüz sizinle ve bizler de sizin hizmetkârınızız. Tekrar, yaşanan son olaylardan dolayı milletimizin başı sağolsun.” dedi.

En büyük mertebe şehitliğe ve gaziliğe ulaşıp nesiller boyu bu onuru taşıyacak olanlarla gurur duyduklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Tokay da, "Varlığımızın en büyük teminatı olan, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz, bu cennet vatanı bizlere canları pahasına miras barakan aziz şehitlerimizi rahmetle anarken minnet ve şükran duygularımızla onların geride bıraktıkları çocuklarının eğitimine küçük bir katkı sağlamak amacıyla Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, 'Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi' projesi kapsamında, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nca tespit edilen şehit çocuklarımıza bilgisayar dağıtımı yapacağız. Türkiye genelinde, 874 adet tablet ve dizüstü bilgisayar dağıtılması planlanıyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Vali Erol Ayyıldız, İl Müdürü Kerem Tokay, Halk Bankası Sanayi Şubesi Müdürü Murat Erdoğan, şehit yakınları ve çocukları katıldı.