Üç gün önce Mardin'in Midyat ilçesi Düzgeçit'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı bombayı patlamasıyla şehit olan emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy'un eşine, 26 gün önce Mardin Midyat'ta teröristlerin pusu kurmasıyla şehit olan 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan'in eşi İngilizce öğretmeni Özay Sercan, Antalya'nın Alanya ilçesinde taziyede bulundu.

Bir süre birbirine sarılan şehit eşleri gözyaşı döktü. Eşini evden sabahleyin kendisini uğurladığını belirten şehit eşi Aysun Aksoy, "İbrahim Halil'i göreve kendim uğurladım. Bombanın patladığını duyunca oğulları çok korktu. Benimde yüreğime bir acı çöktü. Bizi bırakıp gitti. Biz onsuz ne yaparız." diyerek ağladı.

Şehit polis eşi İngilizce öğretmeni Özay Sercan da "Acımız çok büyük, Allah mekanlarını cennet etsin, onlara hep dua edeceğiz. Canımızdan can gitti." ifadesinde bulunarak gözyaşı döktü.

Emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy ile 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan Mardin Midyat'ta şehit düşmüş, Antalya'nın Alanya ilçesi Alanya Belediyesi Garnizon Şehitliği'nde yan yana toprağa verilmişti.