Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında, terör örgütüne yönelik operasyon sırasında şehit olan Akgün'ün (25), merkeze bağlı Dereli köyündeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi ailesine verdi.
     Haberin duyulmasının ardından şehit Akgün'ün evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.
     Metanetli olmaya çalışan baba Mustafa Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 5 yıllık uzman çavuş olduğunu söyledi.
     Oğlunun şehit olduğu haberini akşam üzeri aldığını belirten Akgün, Bilal'in erkek evlatlarının en büyüğü olduğunu ifade etti.
     Baba Akgün, duygularını şöyle dile getirdi:
     ''2 kız 4 oğlan 6 çocuğum vardı. Oğlanların en büyüğüydü. Allah ilk önce dinimize, ondan sonra devletimize sağlık ve sıhhat, afiyet versin. Önce vatanımız sağolsun, ondan sonra Türk milleti sağolsun. Cümlemizden Allah razı olsun. Kurban Bayramı'nda buradaydı. Ankara'ya keskin nişancılık eğitimi almaya gitmişti. Oradan dönüşünde 20 gün izin kullandı. Döneli daha bir hafta olmadı. Van'daydı, oradan kendisi Hakkari Yüksekova'ya, birliğine döndü. 2 gün oldu döneli. Bugün üçüncü gündü. Akşam üzeride haberi geldi. Allah'ın rahmeti bol olsun.''
     Bu arada fenalık geçiren şehidin annesi Dilber ve kardeşi Salih Akgün'e, sokakta hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
     Ağıtlar yakan anne Dilber Akgün'ü, taziyeye gelen yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Bilal Akgün'ün bekar olduğu öğrenildi.
     Şehidin naaşının yarın Kahramanmaraş'ta toprağa verilmesi bekleniyor.