Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, 25 Temmuz'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK terör örgütünün yola döşediği mayının patlatılmasının ardından yapılan silahlı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın eşi Dilek Koçak ve ağabeyi Satılmış Koçak’a şehadet belgesini verdi.

Şehidin eşi Dilek Koçak ve ağabeyi Satılmış Koçak, Vali Yazıcı’yı ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleştirilen belge takdimi sırasında Vali Yazıcı, şehidin lise 3. sınıf öğrencisi oğlu Enes ile ilkokul 3’e giden kızı Gülten Naz’ı bağrına basarak, “Babanız bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan necip Türk milletin bekçiliğini yaparken, 39 senedir taşıdığı emanet canını onu yaratan Yüce Mevla’sına geri verdi.” dedi.

Bin yıldır Türk milletinin üzerine gelen haçlı ruhu ve intikam hissinin kıyamete kadar süreceğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Her devirde olay aynı ama figüranlar farklı farklı olacaktır. Bazen Ermeni, bazen Rus, bazen Fransız, bazen İngiliz, bazen içeriden, bazen de dışarıdan olacaktır. Ülkemizin; Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletlerin umudu olmasından rahatsız olan Ehl-i Salib asırlarca çeşitli projeleri uygulamaya koymuşlardır. İşte bu son oyunlardan birinde şehit düşen eşiniz ve babanız Mehmet Koçak’ın şan ve şerefini ömür boyu büyük bir gurur içerisinde taşıyacaksınız. Onun cennet sarayındaki makamına hepimiz gıpta edeceğiz. Sizler yüce devletimizin ve necip milletimizin emanetisiniz. Şehidimizi nasıl başımızın üstünde, yüreğimizin ortasında, büyük bir maneviyat ortamında toprağa verdiysek, sizlerde bizim için birer aziz emanetsiniz. Ömrünüz süresince bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti sizlerin yanında olacaktır."

Daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın eşi Dilek Koçak ve ağabeyi Satılmış Koçak’a şehadet belgesini takdim etti.