Diyarbakır - Bingöl karayolunda 25 Temmuz Pazar günü PKK’nın döşediği mayının patlaması ve ardından askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın ismi memleketinde evinin bulunduğu caddeye verildi.

Yozgat Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın ismi, Eskipazar Mahallesinde eski adıyla Çamlık Altı Caddesine düzenlenen törenle verildi. Şehit Mehmet Koçak Caddesi tabelasının cadde girişine takılması törenine Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Milletvekili Yusuf Başer, Şehidin eşi Dilek Koçak, oğlu Enes Koçak ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin isminin yazıldığı tabela cadde girişine yerleştirilirken, duygusal anlar yaşandı. Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak, ”İnşallah ismiyle yaşayacak, benim kardeşim zaten ölmedi. Allahın izni ile şehittir. Yüce Allah, şehitler ölmez diyor. Allah katında rızıklanıyorlar, bu imansızlar düşünsün. Allah onları kahretsin, nice imansız, kafirler, firavunlar, nemrutlar ölüp gitmiştir. Onlar da ölüp gidecek ve Allah’a hesabını verecek.” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da ülke olarak kötü bir süreçten geçildiğini belirterek, “Hiçbirimizin arzu etmediği gelişmeler yaşanıyor. Birileri Türkiye’ye huzur ortamını çok görmek istiyorlar, bölgeye huzur ortamını çok görmek istiyorlar. Bu süreç içerisinde çok değerli bir kardeşimiz de teröristler tarafından şehit edildi. Biz inançlı insanlarız. Ölümü de hayatı yaratan da Cenab-ı Hak’tır. O'nun sebeplerini de yaratan Cenabı Haktır, güzel bir sebeple dünyasını değiştirdi, şehit olarak dünyasını değiştirdi. İnşallah cennette de mekanı yüce olur. Ama bize düşen de geride kalanlara düşen onun ismini bir şekilde yaşatmak ve elimizden geldiği kadar onun hatırlanmasını sağlamaktır. Önemli olan Cenab-ı Hak nezdinde ki makamdır. Ama bize düşen de karınca kararınca onları yaşatmak gelecek nesillere onların mücadelesini aktarmaktır. Bizde kendi yaşadığı mahallede bir caddeye onun ismini vererek ona karşı görevimizin bir kısmını yerine getirmiş olacağız. İnşallah burada ismi yaşayacak. Ailesine sabırlar diliyorum. Neticede onların da şu yönden gönül huzuru içerisinde olması lazım ki güzel bir miras ve isim bırakarak gitti. Bu yönüyle teselli olurlar İnşallah. Ağustos ayı toplantısını dün yapmıştık. O toplantıda iki şehidimizin ismiyle ilgili karar aldık. Daha önce şehit olmuş kardeşimiz Turgay Eroğlu’nun da isiminin bir yere verilmemiş olduğun tespit ettik. Onun ismini de Köseoğlu Mahallemizde bir caddemize veriyoruz.” diye konuştu.