Siirt'in Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristeler tarafından yola döşenen bombanın, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Emre Arlı'nın Kocaeli'nin Derince ilçesindeki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan aile gözyaşlarına hakim olamadı.

Derince Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartman C-18 Blok Kat:4'te oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban ve Emine Arlı çiftinin 3 çocuğundan tek erkek evladı olan Emre Arlı'nın şehit haberi baba evinde yas oluşturdu. 23 yaşındaki Emre Arlı, dualarla birlikte 8 ay önce askere gönderilmişti. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören Emre Arlı, okulunu yarıda bırakarak vatani görevini yapmaya gitmişti.

8 aydır askerlik görevini yapan Emre Arlı, ağustos ayının başında evine gelmiş, ailesiyle hasret gidermiş ve 10 gün önce yeniden birliğine teslim olmuştu. Yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Emre Arlı'nın naaşı Kocaeli'ne getirilecek. Şehidin naaşı ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan, şehidin evinin önünde 2 adet ambulans hazır bekletilirken, camlara da Türk bayrağı asıldı. Şehidin dayısı Yaşar Bulut, "Şuan söyleyecek durumda değilim. Daha sonra söyleyeceğim söyleyeceklerimi." dedi. Bulut, artan terör olaylarına ilişkin ise "Terörü başımıza musallat edenlerin Allah belasını versin. Siyasetle uğraşanların da Allah belasını versin. İnşallah onların çocukları da yaşar aynı acıyı. Yıktılar bizi." ifadelerini kullandı.