Adana son bir haftada üçüncü şehidini ebediyette yolcu etti. Mardin ve Tunceli’de Akif Hatunoğlu ile Murat Savaş Kale’den sonra Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen özel hareket polisi Mustafa Turanlı (30) Adana’da son tekbirler ve dualarla yolculuğuna uğurlandı. Emekli polis babası Adnan ve ev hanımı annesi Kısmet Turanlı’nın ikamet ettiği Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde helallik alınan şehidin acısı yürekleri parçaladı. Burada Türk bayrağına sarılı oğlu için ağıt yakan 6 çocuk annesi Kısmet Turanlı, “(Şehit) Babam ev alamadı diye bankadan borç çekti. Mustafam evi merak ediyordun, gelip göremedin. Yavrum gel şimdi gör; bacısına resimlerini çek yolla bana diyordu. İki senedir seni hiç görmedim. Bir kere göğsüme yataydın kuzum. Maaşını alıp fakirlere dağıtıyordun, Mustafam. Ayağındaki botlarını çıkarıp veriyordu. ‘Bir gün anne ‘suçlu yakaladık ayağı yalındı, günahtır; botumu çıkardım verdim’ dedin. Ondan sonra adam beni aradı, ‘Adım Müslüm, Diyarbakırlıyım; teyze nasıl bir evlat yetiştirmişsin. Ayakkabılarını ayağımı giydirdi. Sen nasıl bir anaymışsın.’ dedi. Kuzum özel hareket olacaktı. Ya Resullah karşıla onu. Onun günahı yok.” ifadelerini kullandı.

Helallik alındıktan sonra defin için Buruk Mezarlığı’na götürülün şehit için güzergah boyunca saygı duruşunda bulunun Adanalılar gözyaşı döktü.

‘BENİ BURAYA GÖMÜN, OĞLUM ÜŞÜR’

Vali Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Necdet Ünüvar ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde bir grup, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP, şehidim hakkını helal et bize, şehitler ölmez, vatan bölünmez, polise uzanan eller kırılsın.” şeklinde sloganlar attı. Turanlı, Buruk Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi. Defin işlemleri sonra annesi Kısmet Hanım, üzeri Türk bayrağı ile örtülen şehit oğlunun mezarında, “Beni buraya gömün. Oğlum üşür.” sözleriyle herkesi ağlattı. Eşi Ayşegül Turanlı da, “Mustafam, bir tanem, şehidim hakkını helal et.” diyerek, feryat etti.

‘NEREDE 0 400 VEKİL DİYENLER…’

Törene katılan öfkeli halk ise 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Polisin her karesini görüntülediği merasimde vatandaşlar, “Bir ölür, bin doğarız. 400 vekil istiyor. Hakkari’de kaç şehit verdik söylesene. 400 vekil verince açıklayacak. Bu Tayyip’te sevinmeyecek. (Törende) Tepki veren herkesi tek tek fişlediniz. Hani açılım, diyenler; kimse (burada) yok. Sadece vatandaş burada, hep garibana oluyor, hep bizim analarımız ağlıyor. Zaten 400 vekil olmadı diye bunlar oluyor. Şu anda (Dağlıca’da) kaç şehidimiz var, onu bilmiyorum. Ama 400 vekil istiyor, onu biliyoruz.” şeklinde tepki gösterdi.