Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Soner Yıldırım'ın (24) naaşı memleketinde gözyaşları ile karşılandı.

Bekar olan 4 yıllık polis memuru Yıldırım’ın cenazesi saat 19.00 civarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri araçla Trabzon’a getirildi. Şehit polisin naaşı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal’ın da aralarında bulunduğu mülki erkan ile ailesi, yakınları, polisler ve askerler ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Sağanak yağış altında yapılan karşılama töreninde şehit polisin babası Muhammet, annesi Havva, ağabeyleri Murat, Harun ve kardeşi Ahmet ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı anne, sandalyeye oturtuldu. Yetkililerin teskin etmeye çalıştığı baba Muhammet Yıldırım, Vali Öz’e sık sık, ‘Sayın Valim, onun yerine ben gideceğim’ diyerek gözyaşı döktü. Acılı baba, alandan ayrılırken 'Ben oğluma haram lokma yedirmedim' diye feryat etti. Alanda bulunan vatandaşlar, ‘Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Kahrolsun PKK’ şeklinde sloganlar attı.

Meslektaşları tarafından uçaktan alınan şehit polis memuru Soner Yıldırım'ın (24) naaşı, cenaze aracına kondu. Yıldırım’ın naaşı daha sonra kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde morga götürüldü.

Şehit polis, Tonya ilçesi İskenderli Mahallesi'nde yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedilecek.