Mardin'in Dargeçit ilçesinde bir okulda çıkan yangına müdahale etmek için zırhlı araçla olay yerine giderken teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 4 polisten Akif Hatunoğlu’nun acı haberi ailesine ulaştı.
Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi, Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden baba Hasan, anne Durdu ve şehidin eşi Semra ile 2 yaşındaki kızı Sebiha Hatunoğlu yaz sıcakları dolayısı gittikleri Pozantı’nın Tekir Yaylası’ndan araçla getirildi. Oğlunun şehadet haberinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Durdu Hatunoğlu, “Allah’ım kuzum, ciğerim gitti” diye ağıt yaktı. Taziyeleri kabul eden ve kalp rahatsızlığı olan baba Hasan Hatunoğlu ise “Cemi cümle din kardeşlerimizin başı sağ olsun. Oğlumla telefonla her gün görüşüyorduk; ama yüz yüze en son bir buçuk ay önce görüştük. Yedi yıllık polisti. Normal bir şekilde yetişti.” şeklinde konuştu.

Komşusu Suna Gezer, fakir bir aile çocuğu olan şehit polis memurunun patlıcan, biber fidesi satılarak büyütüldüğünü dile getirdi. Gezer, “Önceleri gecekonduları vardı. Akif kredi çekerek bu evi yaptırdı; o da hisseli.” diye konuştu. Bu arada Sarıçam Belediyesi şehidin baba evi önünde taziye çadırı kurdu. Sokak ve evlere Türk bayrakları asıldı. Evin önünde ambulans hazır bekletildi.