Şanlıurfa’da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisinden çıkan polis aracına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polislerden Tanju Sakarya’nın Ankara’daki aile evine ateş düştü. 1,5 yıldır evli olan 25 yaşındaki Sakarya’nın, bir yıldır Şanlıurfa’da görev yaptığı öğrenildi. Mamak’ta evinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehadet haberini almalarının ardından ağabeyi ve babasının, cenaze için Şanlıurfa’ya gittiği belirtildi. Yakınları, annesi Zehra Sarıkaya’nın baygınlık geçirdiği ve uzun süre kendine gelemediğini anlattı. Eşi sağlık personeli olan şehidin anne ve babasının ayrı olduğu, annesinin ağabeyiyle oturduğu kaydedildi.

Şehit Sarıkaya’nın kayınbiraderinin çocuğu olduğunu belirten bir yakını, şunları söyledi: “Bir buçuk yıldır evliydi, bir yıldır Urfa’daydı. İstanbul’daydı, oradan Urfa’ya gitti. Hakk'ın rahmetine kavuştu. Vatan sağolsun, diyecek bir şey yok. Vatanını seven, milletini seven bir insandı. Mahallee sorun, karıncayı inciten bir insan değildi, düzgün bir çocuktu.”

Bu arada şehidin evinin bulunduğu sokağa, Mamak Belediyesi tarafından bir taziye çadırı kuruldu. Cenaze namazı, ikindi vaktinde Kocatepe Camisi’nde kılınacak olan Tanju Sakarya, Cebeci Şehitliği’ne defnedilecek.