Siirt’te dün terör örgütü mensuplarının yola koyduğu bombanın patlaması sonucu 8 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Gerekli (37), memleketi Adana’nın Ceyhan ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Gerekli’nin cenaze törenine asker elbisesi giymiş 6 yaşındaki oğlu Altan Deniz’in babasının fotoğrafına bakıp gözyaşı dökmesi damga vurdu. Törende vatandaşlar çözüm süreci ve AK Parti aleyhine slogan attı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin cenazesi öğlen saatlerinde askeri uçakla Adana’ya getirildi. Cenaze buradan uzun bir konvoy ile memleketi Ceyhan’a getirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı törende şehit uzman çavuşun cenaze namazı Ceyhan Merkez Camii’nde kılındı. Şehidin tabutuna sarılan kardeşleri gözyaşına boğuldu. Törende şehidin eşi Berna ile kız kardeşi Nazan ise güçlükle ayakta durabildi. Vatandaşlardan helallik alınmasının ardından ise şehidin cenaze namazı kılındı. Tören boyu şehidin 6 yaşındaki oğlu Altan Deniz babasının fotoğrafını elinden düşürmedi. Bir ara amcasının kucağına aldığı şehidin oğlu, gözyaşlarına boğuldu. Amca Kadir de yeğenine sarılarak gözyaşı döktü. Altan Deniz’in bir an bile olsun babasının fotoğrafını elinden düşürmeyerek bakıp ağlaması törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi binlerin katılımıyla tekbirler eşliğinde baba evine getirildi. Burada dua edilmesinin ardından komşularından ve katılanlardan bir kez daha helallik alındı. Buradaki törende de baba Adnan Gerekli gözyaşlarına boğuldu. Acılı babayı cenazeye katılan şehidin silah arkadaşları teselli etti. Cenaze buradan toprağa verilmek üzere Ceyhan Asri Mezarlığı’na götürüldü.

Öte yandan şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin 6 yıldır Bingöl’de görev yaptığı, patlamanın olduğu gün de geçici görevle Siirt’e gittiği öğrenildi.