Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, şehit yakınları ve gazilerle birlikte terör olaylarını kınadı. Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasına katılan şehit yakınları ve gaziler, Şırnak'ta terör örgütü PKK saldırısında şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde konuşan ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın yanında olduklarını belirtti.

Terörün ülkede örgütlendiğini, yuvalandığını, mezarlıklar, camiler ve evlere kadar pek çok yerde silah depoları tesis ettiğini belirten Dernek Başkanı Ece, “Terör örgütü asker alma büroları, özel mahkemeleri, sözde kolluk kuvvetlerini kurmuş, bazı yerlerde özerklik ilan etmiş, devletin yanında olmaya devam eden vatandaşları ve köy korucularını katletmiştir. PKK’nın siyasi uzantıları yurtdışında kulis yaparken bu geçen zaman, Türkiye’nin aleyhine işlemektedir. Bizim siyasiler içeride koalisyon, erken seçim görüntülü koltuk kavgasıyla meşgul. Terörle mücadelede aklın yolu bir. Profesyonel birliklerce en kısa zamanda etkili operasyonlarla terör örgütü ve yapılanmasını çökertmektir.” dedi. Çözüm sürecinde savunmaya geçen güvenlik güçlerinin savunma pozisyonundan çıkarılmasını isteyen Ece, “Şehit cenazelerinde, 'Terörü kınıyoruz', 'Kanları yerde kalmayacak' nutuklarını duymak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir, devletin bayrağı ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bölgedeki kalkışma hareketi yetkisiz valilerle, askerle, polislerle çözülemez. Çatışmazlık, barış ve çözüm diye ülke kan gölüne döndürülmüştür. Barış diyerek asker kışlaya, polis karakollara hapsedilmiş, sokaklar teröristlere bırakılmıştır. Terörü ve terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve dirliğine karşı yapılan hain saldırılardır. Meclis'teki tüm partilerin, teröre karşı tek vücut olmalarını bekliyoruz. Türk milleti, kalleşçe saldıran vatan hainlerine karşı dimdik ayaktadır.” şeklinde konuştu.

Yarbay Alkan’ın, şehit kardeşinin cenazesindeki sözlerini eleştirenlere seslenen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Aydın Şube Başkanı Bayram Erdoğdu ise, “Şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde konuşan ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a yapılanları kınıyorum. Ben Mehmet Yarbay’ı kınayanlara insan bile diyemiyorum. Orada, Allah kimseye vermesin, kardeş acısı, evlat acısı nedir bilmeyenler, onlara ben, Allah size de bu acıyı versin diyeceğim ama vicdanım elvermiyor, çünkü düşmanım da olsa Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Ben onları kınıyorum sadece.” dedi.

Şehit babası Hilmi Akar da, “Mehmet Yarbay, yüreklerimizde olanı dile getirdi. O acıyı ancak yaşayan bilir. Mehmet Yarbayım'a yapılanları kınıyorum. Bizim canımız yanıyor.” diye konuştu.

Basın açıklamasına Türk-İş, Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen, ASTO, Türkiye Kuvvayi Milliye Mücadele Derneği, TEMA, Aydınlılar Derneği, UDAK, Özel İnsanlar Dayanışma Derneği, Türk Sağlık Sen, Aydın Gönüllüler Derneği, Aydın Sanat Eğitim Merkezi ve Aydın Kent Konseyi de destek verdi.