CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir'in ilçeleri Alpu ve Çifteler bölge halkının en önemli sorunlarından biri olan şeker polar yüzdesinin belirlenmesini TBMM gündemine taşıdı.

Şeker polar yüzdesi hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorular yönelten CHP’li Yüksel, Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, devlet politikaları gereği yüzde 16 polar üzerinden baz alınan ödemelerin şeker pancarı üreticisini mağdur ettiğini ifade etti. Yüksel, “Şeker polar yüzdesinin bu derece yüksek tutulması, AKP hükümetlerinin üreticinin alın terine verdiği değeri ortaya koyuyor. Çiftçinin sorunlarına yönelmeden, sezonun nasıl geçtiğini araştırmadan, inceleme yapılmadan belirlenen taban fiyatlar pancar üreticisini yıldırdı. Hükümet bu yanlıştan vazgeçip kar etme güdüsünden sıyrılmalıdır.” dedi.

CHP’li Yüksel, Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu: "Devlet politikaları gereği uygulanan şeker polar yüzdesinin belirlenmesinde dikkat edilen husus ve öncelikler nelerdir? Uygulamada şeker pancarı satışlarında baz alınan polar yüzdesi üzerine, üreticilerin mağduriyetini ortadan kaldırmaya yönelik yapılması planlanan çalışmalar var mıdır? Üretici mağduriyetini giderecek çalışmalar var ise nelerdir? 2015 yılı şeker polar yüzdesi belirlenmiş midir? Eğer belirlendi ise yüzde kaç olarak belirlenmiştir?"