Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Fidyekızık İlkokulu’nda yaşanan sel baskınını görüntülemek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri, AK Parti il başkan yardımcısı olduğunu söyleyen kişinin engelleme girişimiyle karşılaştı.

Fidyekızık İlkokulu'nda yaşanan sel felaketini görüntülemeye çalışan Cihan Haber Ajansı muhabiri Ensar Tuna Alatürk’e AK Partili bir kişinin saldırgan tututumuna maruz kaldı. Okulda çekim yapan Anadolu Ajansı başta olmak üzere diğer basın mensuplarına ses çıkarmayan AK Partili, Alatürk’ün görüntü almasını engellemeye çalıştı. Muhabire önce hangi medya organından olduğunu soran ve kendisini başkan yardımcısı olarak tanıtan kişi, ‘Cihan’ cevabını alınca aniden öfkelendi. Şahıs, okulda görüntü alınamayacağını iddia ederek, polislere seslenip kameraya el koydurmaya çalıştı. Ancak muhabirin karşı çıkması ve diğer vatandaşların da araya girmesi ile şahıs sesini keserek arkada kaldı. Daha sonra muhabir, okuldan çıkarak görevini yapmaya gitti.

OKULU SEL BASTI, BELEDİYE ARAÇ GÖNDEREMEDİ

Bu arada Fidyekızık İlkokulu'nun istinat duvarının çökmesi ile aniden sel sularının okulun bahçesini basması bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntüledi. Yaşanan sel felaketinde büyük korku ve panik yaşandı. İçerde bulunan vatandaşlar selin başlaması ile birlikte büyük korku yaşadı.

Görüntülere yansıyan felakette vatandaşlar büyük bir panik içinde nasıl kurtulacaklarını araştırıyor. Sağa sola koşan vatandaşlar pencerelere uzatılan merdivenlerden kurtulmaya çalışıyor.

Okulun bahçesini basan sel suları çok sayıda aracın su altında kalmasına sebep oldu. Belediyenin olay yerine çok geç iş makinesi göndermesinin selin verdiği zararı artırdığı ileri sürüldü.