Ankara’da etkili olan sağanak yağış sonrası bazı araçlar çamurlu sel sularının ortasında mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülerin yardımına polis ekipleri ve vatandaşlar yetişti. Araçlar itilerek sulardan kurtarıldı.

Ankara’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı felç etti. Kısa süreliğine etkili olan yağış sonrası Dikmen Caddesi ile Konya yolunun kesiştiği noktada çamurlu sel suları yollara taştı. Yoğun sular yüzünden bazı sürücüler araçlarıyla birlikte sel sularında mahsur kaldı.

Sel suları yüzünden kimi sürücü araçlarıyla kaldırıma çıkıp bulunduğu noktadan uzaklaşmaya çalışırken, kimi sürücü de çareyi geri dönmekte buldu. Bir vatandaş ise kız arkadaşıyla birlikte yolun karşısına geçmekte zorluk yaşayınca, çareyi kız arkadaşını kucağına alıp karşıya taşımakta buldu. Sel sularının ortasında araçlarında mahsur kalan sürücüler ise diğerleri kadar şanslı değildi. Polis ekiplerinden yardım isteyen sürücüler, çaresizce araçlarının içinde yardımın gelmesini bekledi. Bir süre sonra polis ekipleri yardım için olay yerine geldi. Ekipler, suların da azalmasıyla birlikte yolda kalan araçları sürücülerin de yardımıyla itekleyerek yoldan çıkardı. Suların bir süre sonra çekilmesinin ardından yol ortasında sel sularından geriye çakıl taşları ve düşen araçlara ait plakalar kaldı.

Yaşanan duruma tepki gösteren bir sürücü, şunları söyledi: "Yolda kaldık. Valla, belediyeye ne söyleyelim ki! Bunu gördükleri zaman yeterli. Hiçbir şey demeye gerek yok. Yağış yarım saat devam etti. Sürmedi bile yani. Ben de 20 dakikadır buradayım. Çekici çağırdım. Yetkili kim gelecek ki?"