İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehine alınması olayında savcının ağır yaralandığını, 2 teröristin de öldürüldüğünü söyledi.

Selami Altınok, İstanbul Adliyesi’ndeki operasyonun ardından basın açıklaması yaptı. Olayda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ağır yaralandığını, savcıyı rehin alan 2 teröristin de öldürüldüğünü söyledi. Uzun süre teröristlerle iletişim içinde olduklarını anlatan Altınok, şunları söyledi: “Bugün 12:36 sularında iki teröristin adliyemize girerek savcımız Mehmet Selim beyin odasına girmişler ve odasında savcımızı rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek cumhuriyet başsavcılığımız başsavcı vekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adli ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca sabırla metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır.”

Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucunda operasyon yapıldığını kaydeden Altınok, “Savcımız Mehmet Selim bey ağır yaralı olarak şu anda Florance Nightgale Hastanesi’ndedir. Operasyon sonucunda iki terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bütün iletişim kanallarını kullanmamıza rağmen hiç kimsenin canının yanmaması için bütün mücadele verilmiş olmasına rağmen terörist gruplar bu emniyet ve adli teşkilatın bütün iyi niyetlerine rağmen olumlu bir netice alınmamış ve savcımıza silahla müdahale bulunmuşlardır. Biz de güvenlik birimlerimiz olarak operasyonu gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Savcının ameliyatta olduğunu aktaran Altınok, “Acil şifalar diliyorum. Eylemci teröristlerin de şu anda yukarıda gerekli adli boyutu ile çalışmalar yapılmaktadır. Başsavcımıza acil şifalar diliyorum. Adelet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti ile hiç kimsenin baş edemeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Devletin savcısına devletin görevlisine nerede bir el kalkarsa güvenlik birimlerimiz o elleri mutlaka kıracaktır.” ifadelerini kullandı.