UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Selimiye Camii’nin yarışmayla tespit edilen çevre düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Mimar Sinan’ın “Ustalık” eseri olan Selimiye, Haziran 2011'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmişti. 4 yıl aradan sonra Selimiye Meydanı düzenlemesi için çalışmalara bugün yeniden başlandı. Çalışmanın yapıldığı Selimiye’yle yaşıt tarihi Yemiş Kapanı Hanı kalıntıları bulunuyor.

Edirne Valisi Dursun, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük Selimiye Camii Meydanı'na geldi.
Burada bir açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 4 yıldan bu yana sürüncemede olan Selimiye Meydanı düzenlemesine başladıklarını söyledi.
Kurul, valilik, belediye ve üniversite olarak birlikte hareket ederek bu sonuca vardıklarını ifade eden Şahin, bir an önce burasının halkın rahat edeceği bir duruma büründürmek için gayret göstereceklerini kaydetti.
Yıllarca yapılamayan çalışmaya bugün itibariyle başladıklarını anlatan Vali Şahin, “Bu mabedin ve çevresinin daha güzel olması için hep birlikte hareket ederek inşallah bu güzellikleri kazandıracağız. 3-4 ay içerisinde buraya çok farklı duruma büründüreceğiz.” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki muhteşem Selimiye için bir rekrasyon yapacaklarını ancak 4 yıldan beri aynı noktada beklediklerini açıkladı.
4 yıldan bu yana kilitlenmiş olan Selimiye’nin önündeki düzenlemeleri konusunda çözüm sürecinin başlama noktasına geldiklerini dile getiren Gürkan, “Bugün itibariyle Koruma Yüksek Kurulu’nun aldığı karar kapsamında Selimiye meydanında daha önce var olan Yemiş Kapanı Hanı ile kurtarma kazısı çalışmalarına başlıyoruz. Kazılarla birlikte eş zamanlı olarak Selimiye’nin önünde 1972’li yıllarda yapılmış olan beton yığınını kaldırarak yeni bir peyzaj çalışmasını, yeni bir rekrasyon çalışmasına başlayacağız.” diye konuştu.