Devlet Su İşleri(DSİ) Manavgat ve Oymapınar barajından yağmur yağışı sonrası kontrollü su salımına bağlı Manavgat Irmağı'nda saniyede su geçişi 800 metreküpe yükseldi. Irmaktan su seviyesinin yükselmesi, ırmak üzerinde yerli ve yabancı turistlere bot turu yapan botçuları korkuttu. Botçular, ırmakta suyun dün akşam saatlerinde yükselmeye başladığını, bot ve teknelerin akıntıya kapılmaması için sıkı sıkıya bağlama yaptıklarını belirtti. Irmakta sel suyunun getirdiği kütüklerin çarpmasına bağlı 4 bot ve teknenin zarar gördüğü dile getirildi.

Manavgat Irmağı'nda bot turu yapan Abdullah Yel, su seviyesinin yükselmesinin kendilerini korkuttuğunu söyledi. Irmakta sel sularının kütük getirdiğini belirten Yel, kütüklerin çarpmasına bağlı bazı bot ve teknelerin zarar gördüğünü kaydetti. Yel, "Sel suyu ile gelen kütüklerin bot ve teknelere zarar vermesi yanı sıra iplerini kopartır diye çok korktuk. Sabaha kadar bot ve teknelerin iplerin kopmaması için ırmak kenarında başında bekledik." diye konuştu. 

Irmakta bot turu yapan Bilal Erdoğan'da su seviyesinin yükselmesine bağlı sel sularının getirdiği kütüklerin bot ve teknelere zarar verdiğini söyledi. Kütüklerin çarpmasına bağlı 4 botta hafif çaplı maddi hasarın oluştuğunu belirten Erdoğan, "Bizim en büyük korkumuz kütüklerin çarpmaya bağlı botları bağladığımız ipleri koparması. İplerin kopması halinde botlarımız akıntıya kapılır. Kendi imkanlarımızla 6'nın üzerinde büyük kütüğü botlardan uzaklaştırdık. " ifadesini kullandı. 

Suyu seviyesinin yükselmesine bağlı ırmak kenarında bulunan bazı işletmeler de su içinde kaldı.

Aktif turizm sezonda Manavgat Irmağı'nda 80 bot ve tekne ırmak suyun denize döküldüğü nokta arasında turistleri tura çıkarıyor. Yıllık 700 bin yerli ve yabancı turist, ırmakta bot turuna çıkarak tatlı su ile deniz suyunun karıştığı noktada unutulmaz tatil hatırası yaşıyor.