Selin bir can aldığı Sakarya'nın Serdivan ilçesi Aşağıdereköy'de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Mahallede hasar tespit çalışmaları sürerken selde hayatını kaybeden Gülderen Altınbudak, toprağa verildi.

Dün öğleden sonra sağanak yağış sonrası mahallenin içinden geçen derenin taşması sonucu meydana gelen sel felaketinin ardından Aşağıdereköy'de yaralar sarılıyor.
Belediye ekipleri, iş makineleriyle sel sularının taşıdığı malzemeleri kaldırıp çamuru temizliyor. Zarar gören araçlar ise çekiciler tarafından kaldırıldı. Vatandaşlarda kendi imkanlarıyla evlerine ve bahçelerine dolan çamuru temizliyor. AFAD ve belediye ekipleri ise köyde hasar tespit çalışması yapıyor.

Sel sularının girdiği evini temizlemeye çalışan Meliha Durak, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Durak, "Devlet Su İşleri'ne gittik. Bir şey yapmadılar. Ben sakat çocukla geçiniyorum. Evim gidecekti. Evin altına su girdi. Rabbim bir daha göstermesin." dedi.

Selden etkilenen Arif Yılmaz ise sel sularının aniden geldiğini belirterek, "Dün aniden bastırdı. Yoldan su geldi. Kapıyı aldı götürdü. Köyde büyük zarar var. Temizlik yapıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan selde sürüklenen bir kamyonun çarparak yıktığı evde sel sularına kapılarak ölen engelli Gülderen Altınbudak'ın cenazesi hastane morgundan alınarak mahalleye getirildi. Altınbudak için öğle vakti mahalle camiinde tören düzenlendi. Yakınları burada taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Altınbudak, toprağa verildi.