Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Anneler Günü'nde Tunceli’ye geldi.
Tunceli ziyaretinde ilk olarak partilerle Anafatma ziyaret yerine giden Selvi Kılıçdaroğlu lokma dağıttı, mum yakıp dua etti.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Selvi Kılıçdaroğlu, seçimin huzur içinde geçmesini istediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Eşim bir partinin genel başkanı. Öncelikle seçim atmosferinin eşit koşullar altında yapılmadığını düşünüyorum. En büyük tespitim bu. Devlete karşı seçime giriyorsunuz. Bu sadece bizim açımızdan değil bütün partiler açısından böyle. Propaganda başlayacak, insanlar programlarını sunacak. Tüm bunların barış içinde olmasını istiyoruz. En büyük arzum bu. İnsanlar incinmesin, üzülmesin gönlünce seçim yapabilsinler. Bunun olacağı konusunda kaygılarım hep oldu. Gerçekten insanların attıkları oy bizim karşımıza doğru olarak geliyor mu bu kaygıyı taşıyorum. Bunların olmamasını temenni ediyorum."

Kılıçdaroğlu, Anafatma ziyaretinin ardından İnönü Mahallesi'nde bulunan huzurevinde kalan kadınları ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutladı. CHP Tunceli adaylarından Saniye Barut ve Kemal Atmış’ın da bulunduğu ziyaretin ardından Selvi Kılıçdaroğlu, annesi Fatma Yüksekdağ’ın mezarını ziyaret etmek üzere Nazımiye ilçesine hareket etti. Burada CHP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirecek olan Selvi Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Pertek ilçesinde kadınlarla bir araya gelerek Anneler Günü'nü kutlayacak.