Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde operasyonlar devam ediyor. Yüksekova Efeler Birliği'nde yoğun hava hareketliliği yaşandı.

Şemdinli ilçesinde Tekeli köyüne bağlı Çalışkanlar mezrasında yapılan operasyonlarda 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Parçalanmış halde bulunan cenazelerin ormanlık alanda köylüler tarafından fark edildiği öğrenildi. PKK'lıların bölgede yapılan hava operasyonlarında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Şemdinli şehir merkezinde yaşanan yoğun çatışmalardan sonra başlatılan hava operasyonları belirli aralıklarla devam ediyor. Yüksekova Dağlıca bölgesinde ise yeni bir operasyon başlatıldı. Özellikle 16 askerin şehit olduğu Yeşiltaş bölgesine yönelik hem havadan hem karadan operasyon başlatıldığı, Özel Harekat timlerinin bölge temizliğine gönderildiği ifade edildi.

3. Piyade Taburu'ndan kalkan helikopterler, timlerin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için pist yerine tabur içinde bulunan ve etrafı ağaçlarla çevrili alandan bindirilerek bölgeye naklediliyor.