Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, mobbingin sağlık çalışanlarında hat safhaya ulaştığı belirtilerek, "Sakarya Serdivan Toplum Sağlığı Merkezi`nde sağlık memuru olarak görev yapan Ufuk Sağlık Sen İl temsilcisi Erdoğan Kozan, sendikal faaliyetlerinden dolayı görev yaptığı kurumdan 70. kilometre uzaklıktaki Kocaali ilçesine görevlendirildi.” bilgisi verildi.

Devlet memurlarına yapılan Mobbing’den sendika temsilcilerinin de nasibini aldığı ifade edilen yazılı açıklamada, "Yeni Nesil Sendikacılık sloganıyla kurulan Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Erdoğan Kozan görevli olduğu kurumdaki sendikal çalışmalarından ötürü 70 kilometre uzaklıktaki ilçeye geçici görevle gönderilmek istendi. Ufuk Sağlık Sen, Kozan’ın 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 18. Maddesi gereğince ‘Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tâbi tutulamaz ve görevlerine son verilemez. Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…) (1) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. ‘ maddesine istinaden sendika il temsilcisi olduğu için sendikal faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak görevlendirmenin yapıldığını iddia ederek, Sakarya idari mahkemeden, iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi." ifadeleri yer aldı.
Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasına, idari mahkeme tarafından karar verildiğine dikkat çekildi.

BAYRAKTAR: HUKUKA AYKIRI BULDUĞUMUZ İÇİN DAVA AÇTIK

Konuyla ilgili konuşan Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar yazılı açıklamada, "Özgürlük ve Demokrasi taraftarı olan ülkelerde, sivil toplum kuruluşları ve yöneticileri desteklenirken ülkemizde ise taraf olmayanın bertaraf edilmesi fikriyle sendika temsilcimizin görev yerinin değiştirilmek istendi. Fakat olayı hukuka aykırı bulduğumuz için dava açtık. İdari Mahkeme ise talep ve iddialarımızı haklı bularak sendika yöneticimizin görev yerinin değiştirilmek istenmesine durdurdu." dedi.