Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı yangın gözetleme kulelerinde yılın 6 ayı görev yapan gözetleme personelleri, ormanlara gözü gibi bakarken, bazıları da buradaki hayatlarını aileleri ile geçiriyor.

Ormanlarda yaşanabilecek en ufak bir olumsuzlara anında müdahale edilebilmesi için yangın gözetleme kulelerinde 6 ay görev yapan gözetleme personelleri ormanların ilk önce Allah'a daha sonra da kendilerine emanet olduğunu belirtiyor.

Safranbolu Orman İşletmesine bağlı Ovacuma Şefliği Havalı Yangın Gözetleme Kulesi'nde 5 yıldır görev yapan 28 yaşındaki Sezai Dursun ormanlara gözü gibi baktıklarını belirterek, "Yangın gözetleme kulesinde 2010 yılından beri görev yapmaktayım. Biz burada hem ormanları gözetliyoruz, hem de oluşabilecek acil durumlara müdahale ediyoruz. Bunun yanı sıra haberleşmeyi sağlıyoruz, telsizlerimiz belli bir bölgeden sonra çekmiyor, o zaman biz devreye girip haberleşmenin devamını sağlıyoruz." dedi.

Evli olduğunu, ailesi ile birlikte 24 saat görev yaptıklarını belirten Dursun, "Evli ve bir çocuk babasıyım, 2.5 yaşında bir oğlum var. Ailemlede benimle birlikte .Kuleye Mayıs ayı başında çıkıp, Ekim sonuna kadar bu kuledeyiz. Zor bir görev ama bunu da birisi yapması gerekiyor.” diye konuştu.

YANGIN KULESİNDE İFTAR

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bölgede 22 adet yangın gözetleme kulesi bulunuyor. Her Ramazan ayında Orman Bölge Müdürü ve diğer personel hep birlikte yangın gözetleme kulesinde iftarını açıyor. Zonguldak Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve şube müdürleri bu yıl Havalı Gözetleme Kulesi'nde personel ile birlikte iftar açtı.

Gözetleme kulesinde personele hem moral verdiklerini hem de kulenin eksiklerini yerinde görme fırsatı bulduklarını belirten Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, gözetleme kulelerinin Orman İşletmeleri'nin gözü kulağı olduğunu vurguladı.