Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili adayı Selahattin Şenliler, Ankara’da 30 kişinin hayatını kaybettiği ve 126 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayı şiddetle kınadıklarını söyledi. Şenliler, “Ülkemizi Suriye gibi, Irak gibi her gün patlamaların olduğu ve onlarca kişinin öldüğü bir ülke haline getiren yönetim anlayışını doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

BBP Yozgat Milletvekili adayı Selahattin Şenliler, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi. Şenliler, “Bu patlamadan ve bu terör olaylarından kimin istifade ettiğine bakmak lazım. Ülkemizi Suriye gibi, Irak gibi her gün patlamaların olduğu ve onlarca kişinin öldüğü bir ülke haline getiren yönetim anlayışını doğru bulmuyoruz. Bin yıllık kardeşliğimiz bu coğrafyada maya tutmuştur. Bu mayayı hiçbir gücün bozması mümkün değildir. Bu patlamanın ve hain operasyonların arkasında uluslararası gizli servislerin olduğu aşikardır.” dedi.

Şenliler, şunları ifade etti: “Suriye’deki soydaşlarımıza, Kerkük’teki soydaşlarımıza yapılan sistemli katliamlar, Rus savaş uçaklarının yaptığı Suriye’deki sınır ihlalleri ile Amerika’nın, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi oluşturmak için PYD ile ilgili yaptığı açıklamaları bu patlamadan ayrı düşünmek doğru değildir. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen ve bu kaos ortamından siyasi rant elde etmek isteyenlere karşı mili ve yerli düşünen herkesin çok uyanık olması ve iş birliği el biriliği yapması gerekir. Bütün milli güçlerin siyasi parti ayırmaksızın bu konuda en üst seviyede tepki göstermesi ve tavır alması milli bir yükümlülüktür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Doğu ve Güneydoğuda görev yapan polislerimize askerlerimize devlet memurlarına karşı girişilen hain saldırlar ve suikastlari de şiddetle telin ediyor lanetliyoruz."