Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, bir babanın 19 yaşındaki işsiz çocuğunun yükü yanında bir de her ay 51 lira, yıllık 612 lira Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Şenol, geçim sıkıntıyla ‘inim inim’ inleyen ailelerin birde işsiz çocukları için GSS primi yükünü çekmeye mecbur bırakıldığını ifade etti. Ailelerin gelir tespiti yaptırarak her çocuğu için ayrı ayrı 51 liradan başlayan fiyatlarla her ay prim yatırmaya mecbur bırakıldığını belirten Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi, bu durumun ailelerin ekonomik sıkıntılarını iyice arttırdığını kaydetti. Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu zorunlu olarak getirdiler. Hatta yaptırmayanlara faizi ile birlikte borç çıkarttılar.Yıllar boyunca verdiğimiz mücadelede vatandaşlarımızı kendilerini bekleyen tehlikelere karşı duyarlı olmaya çağırdık. Kazanılmış haklarımızın elimizden alınmaya çalışıldığını, sosyal devlet ilkesinin yok edildiğini belirttik. Ancak yapılan karalama kampanyaları, bazı yandaş sendika ve konfederasyonların toplumumuzu yanlış yönlendirmesi ve bazı kesimlerin duyarsızlığı sonucunda bu uygulamalar hayat buldu.”

Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, "Memurlar için de aynı durum söz konusu. Üstelik bu durumda vatandaşlar kaç çocuğu varsa hepsi için ayrı ayrı prim ödeyecek masrafları katlanacak. Önümüzde son derece zorlu bir süreç var. Türkiye’nin ekonomik dengelerini alt üst edenler, acı reçeteyi sürekli memur, işçi, çiftçi, emekli, dul, yetim, küçük esnaf ve işsizler gibi dar ve sabit gelirlilere çıkartıyor. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen katlım payları sürekli artırılıyor, yakında bütün sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmaya başlanır ve sağlık tümüyle paralı hale gelirse kimse şaşırmamalıdır.” diye konuştu.

Şenol, emekli aylığı bağlama oranlarını yüzde 3’ten kademeli olarak yüzde 2’ye kadar düşürüldüğünü, emekli maaşlarının da azaldığını anlattı. Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi, sözlerini şöyle tamamladı: “Emekli aylığının alt sınırı asgari ücretin üçte birine kadar düşürüldü. Hastanelerde yazılan her reçeteden 3 lira katkı payı alınmaya başlandı. Bir reçeteye 3 kutudan fazla ilaç yazılması durumunda, fazladan yazılan her kutu ilaç için 1 lira ilave katkı payı alınması uygulamasına geçildi.”