Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Serap Eser’i öldüren molotofu atanın MİT elemanı olduğu şeklindeki ifadeleri üzerine dava sanıklarının avukatları, suç duyurusunda bulundu. Şahin’in de tanık olarak dinlenmesini isteyen avukatlar, gerçek faillerin bulanarak cezalandırılmasını talep etti. Avukatlar, müvekkilleri hakkında da tahliye ve yeniden yargılama başvurusunda bulunacaklarını kaydetti.

MİLAD Partisi Genel Başkanı Şahin, Serap Eser’in ölümüne neden olan molotofu atanın MİT elemanı olduğunu ifade etmişti. Bu ifadeler üzerine olaya ilişkin davalarda yargılanan ve hüküm alan 5’i 18 yaşından küçük 7 sanığın avukatı harekete geçti.

Avukatlar ve sanıkların aileleri, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, 8 Kasım 2009’da meydana gelen olayın gerçek faillerinin yakalanması, soruşturulması ve gerekli yargılamanın yapılması istendi. Belirlenecek şüphelilerin, kasten öldürme, iftira, suç uydurma, suç delillerini yok etme veya değiştirme, sahte belge düzenleme, suçluyu kayırma ve delilleri bildirmeme suçlarından soruşturulması talep edildi.

Grup adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Hüseyin Boğatekin, devletin faşizmini çeşitli dönemlerde gördüklerini söyledi. Boğatekin, “Bu faşizm, bu karanlık çeşitli sebeplerle ortaya çıktı. Kimi zaman ayranıyla meşhur bil ilçede bir kamyon kazasıyla, kimi zaman Roboski’de açık ve net, kimi zaman ise devletin kendi elemanlarını, kendi kullandığı tetikçilerini ve yine çeşitli devlet mekanizmalarında görev yapmış kişilerin devletle tersleşmesi sonucu kendi ikrarlarından yola çıkarak biz devletin karanlığını bir çok kez gördük. Bu dava da böyle bir dava. Yani Serap Eser dosyası başından beri karanlıklarla dolu, üzeri kapatılmaya çalışılan, kurbanlarla yetinilmiş bir davadır.” dedi.

Kendilerinin Serap Eser’in hayatını kaybettiği olayın sıradan bir olay olmadığını söylediklerini belirten Boğatekin, “Bir kriminal olayı aşan, istihbaratın, MİT’in, devletin özel bir kurguyla hazırladığı bir olaydır.” diye konuştu.

Eski bakan Şahin’in çok açık bir şekilde ‘Serap kızımızı MİT yakmıştır’ dediğini ifade eden Boğatekin, “Şimdi MİT yaktıysa bizim müvekkillerimiz neden cezaevinde 6 yıldır? Bu andan itibaren kesinlikle yeniden yargılanmaya, yeniden soruşturmaya ihtiyaç duyan bir durum halini almıştır. İdris Naim Şahin hakkında ve yine adı belli olmayan ve onun tarafından belirtilen MİT elemanları, elbetteki bunların en üst makamları hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Boğatekin, Yargıtay’da dosyası bulunan 5 çocuk sanık ve cezaları onanan 2 yetişkin sanık için yeniden yargılama ve tahliye başvurusunda bulunacaklarını da kaydetti.

Yargıtay’ın iki yetişkin sanığa Eser’in öldüğü olayda otobüs şoförü yönünden de ceza verilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın devam ettiğini hatırlatan Boğatekin, “Biz bu durumu açıkladığımızda Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyeti şöyle bir karar verdi, ‘Bu başvuru çok ciddidir. Bizim dosyamız talidir. Asıl dosya ile ilgili bu kadar ciddi bir delil varken bunu sorgulamamak olmaz’ dedi. Adalet Bakanlığı’na, TBMM ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazdı, ‘ihbara bir konu olabilir gereğinin yapılması için.’ Bir nevi imalı suç duyurusunda bulundu.” dedi.

Serap Eser'in ölümüne ilişkin davada iki sanık, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çarptırılmış ve cezaları onanmıştı. 18 yaşından küçük 5 sanığa ise 24'er yıl hapis cezası verilmişti. Bu sanıkların dosyası ise Yargıtay'da.