Irak'ta kaçırılan 18 işçiden serbest bırakılan Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı İstanbul'a geldi. İstanbul’dan memleketi Kocaeli’nin Derince ilçesine gelen Ercan Özpilavcı’nın kavuşma anında duygusal anlar yaşandı. Özpilavcı’nın ailesi gözyaşlarına hakim olamazken, eşi sevincinden fenalaştı. Özpilavcı, “Aileme kavuştuğum için çok sevinçliyim. İnşallah diğer arkadaşlarım da kurtulur.” dedi.

Bağdat yakınlarındaki bir stadyum inşaatında çalışan 18 Türk işçi, 2 Eylül’de maskeli ve asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan 18 işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Irak'ın Basra kentinde serbest bırakıldı. İşlemlerin ardından işçiler Türk Hava Yolları (THY) Basra-İstanbul uçağı ile saat 12.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na geldi. İşçiler işlemlerinin ardından memleketlerine gitti.

İşçilerden Ercan Özpilavcı da memleketi Kocaeli’nin Derince ilçesine geldi. Özpilavcı’nın evine geldiği anda duygusal anlar yaşandı. Özpilavcı’nın eşi Birgül Özpilavcı, kocasına sarılarak gözyaşı döktü, ardından fenalaştı. Ercan Özpilavcı’nın annesi Akkadın Özpilavcı da evladına sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Özpilavcı burada yaptığı açıklamada, “Basına bilgi veremeyeceğiz. 16 arkadaşımız onların elinde olduğu için basına detaylı bilgi veremeyeceğiz. Çok sevinçliyim. Öbür arkadaşlarımız da kurtulur. İşkence görmedik. Kaçırıldığımız akşam biraz işkence gördük onun haricinde işkence görmedik. İstanbul’a gelince iki saat ifade verdik. Diğer arkadaşların sağlık durumları iyi. İnşallah onların da tez zamanda bırakılması umudu içerisindeyiz.” dedi.

Özpilavcı açıklamanın ardından evine girerek ailesiyle hasret giderdi.