Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde çıkan yangında alevlerin ortasında kalan ev sahipleri korkulu anlar yaşadı. Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı yangında maddi hasar meydana geldi.

Çocuklar tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangın; kuru otlar ve rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yol olmadığı için itfaiyenin giremediği alanda ateşler, tarlalara bırakılan yüzlerce TIR lastiklerini tutuşturdu. Alevlerin ortasında kalan müstakil evler, samanlık ve mandıranın yanması itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yakın çevredeki yerleşim yerlerinden destek isteyen itfaiye ekipleri, yangını güçlükle kontrol altına aldı.

Evleri ateş ortasında kalan Duygu İlgili, “Büyük korku yaşadık. Bayağı panik yaşadık. İtfaiyemiz giriş yapamadı tel örgülerden dolayı. Ambulans dahi giremiyor evimize, şikâyetçiyiz. İki haftadır ben mücadele veriyorum burada. Devamlı belediyemize şikâyette bulunuyorum ama burası bakımsız. Arka taraftan ateş aldı. Annem kalp hastası, bayağı bir panik yaşadık. Belli bir düzenleme istiyoruz, memleketimizden, belediye başkanımızdan. Oldukça zarar gördük. Beyefendi arkadaşlar (itfaiyeciler) giriş yapamadı. Onlar da çok haklı, görevlerini yerine getiremedikleri için.” dedi.

Bülent Eldekçi ise “İtfaiyeci arkadaşlar yolun pek düzenli olmadığından dolayı geç girdiler, geç müdahale ettiler. Şükürler olsun ki ölüm, zulüm olmadı ama maddi hasar vardır tabii. Geçmiş olsun diyorum, hepinize hayırlı bayramlar.” diye konuştu.

Alevler ortasında kalan bir mandırada ise yangın esnasında hayvanların olmaması sevindirdi. İtfaiye ekipleri, yanan samanlık ve hanelerdeki ateşi kontrol altına aldı. Söndürme çalışmalarını yürüten bir itfaiyeci, yangının çocuklar tarafından çıkartıldığını ve yangını çıkarttığı öne sürülen çocukların polisler tarafından gözaltına alındığını belirtti.

'GELSİNLER YOL YAPSINLAR, YOLUMUZ YOK'

Evini yangından kurtarmaya çalışan Selahattin İlgili adlı vatandaş ise itfaiye ve ambulansın giremediğini belirterek, kendilerine acil olarak yol yapılması gerektiğini söyledi. Eşi kalp hastası olan İlgili, “Bunu bir gündeme getirin. Evim risk altında, çevreyi tel örgülerle çevirdiler, içi kuru ot dolu. Yılanlar doldu. Böyle tehlikeler de var. Arsa sahipleri bakmıyor.” şeklinde konuştu.

Alev alan yüzlerce TIR lastiği iş makinelerinin yardımıyla üzerine toprak atılarak söndürüldü. Maddi hasarın meydana geldiği yangında can kaybının olmaması sevindirdi.