Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için Sivas’ta Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri toplanarak protesto eylemi yaptı. Cumhuriyet Üniversite Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri, attıkları sloganlarla kadın cinayetlerine tepki gösterek, olaydan iktidarı sorumlu tuttu.

Özgecan için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlanan etkinlikte, grup adına konuşan üniversite öğrencisi Yağmur Yatkın, kadın katliamları için birçok neden üretildiğini belirterek, "Özgecan Aslan 20 yaşındaydı. 3 kişinin tecavüzüne uğradı, ateşe verildi. Özgecan şimdi yüreğimizi harmanlayan bir isyan ve hiçbir zaman unutmayacağız.“ dedi.

İş yeri temsilcilerinden Gülşah Baştürk de konuşmasında, “Özgecan, canından özgeydin kimilerine ama kimileri de kastetti canına yeryüzünün en adi suçuyla. Özgecan sefillere sefili güruhundan şereflisine de bulaştı kan. Akıl durdu, nefret kudurdu, hesap yapamıyor vicdan. Hangi ceza hafifletir acını ya da hangi mucizeyle geri döner zaman. Affet bizi Özgecan. Koruyamadı seni koca bir insanlık, adi bir hayvandan” ifadesini kullandı.

SES Eğitim Sekreteri Dr. Tülay Koç ise konuşmasında şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet davalarında erkekten yana tavır alan, tacizde tecavüzde kadının rızası olup olmadığını sorgulamayı adaletten sayan, kadınların katledilmesine ve kadına yönelik şiddete karşı yükselen sese kulak tıkayan, en yetkili makamlardan eşitsizlik fıtrattandır diye bağıran, kadınlığa hiçbir alanda tahammülü olmayan siyasal iktidarın erkek aklıdır. Kadınların her gün 3’er 5’şer katledilmesine, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete göz yuman akla tahammülümüz yok.” Sendika üyeleri açıklama sonrası olaysız dağıldı.