Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Sevgi Evleri'nde kalan çocukların sahne aldığı program büyük ilgi gördü. İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programda, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların peygamber sevgisi ile ilgili söylediği şiirler, ilahiler ve sergiledikleri tiyatro katılımcıları duygulandırdı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, konuşmasında, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) kutlu doğumunun 1444. yılını cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlakı ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan diliyorum.” dedi.

Müftü Recep Şükrü Balkan ise Sevgi Evleri'nde kalan çocukların herkesin çocukları olduğuna vurgu yaparak, “Onların milli manevi değerlere uygun bir şekilde yetişmeleri bizim için çok önemli. Geçtiğimiz yıl da çocuklarımızı umreye göndermiştik. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte programlar yapıyoruz. Çocuklarımız çok başarılı programlar ortaya koyuyor. Bayan vaizlerimiz çocuklarımızla günlerce çalışarak onlarla ilgilendiler.” diye konuştu.

Müftülük personeli tarafından programa hazırlanan Sevgi Evleri'nde kalan çocukların sergilediği ‘Kardeşlik’ temalı tiyatro gösterisi, salonda manevi bir hava estirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlediği 'Birlikte Yaşama Hukuku' konulu sinevizyon gösteriminin ardından, Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan şiirler ve ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından hediye takdimi ile program sona erdi.

Programa Vali Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Başsavcı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ile çok sayıda davetli katıldı.