Adana'nın Seyhan Belediyesi Suriye ve Kuzey Irak'taki çatışma ortamından kaçarak Türkiye’ye yerleşen mültecilere yarım elini uzattı.

Belediye, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Adana'nın Sarıçam ilçesinde kurulu bulunan mülteci kamplarına insani yadım malzemesi gönderdi. Özellikle kışlık malzemelerin gönderildiği yardımlar arasında çocuklar için bin 150 çift bot, soğuklardan korunmak için bin 150 mont, 350 koli hijyenik set, 400 koli bebek bezi ve bin 250 koli gıda paketi bulunuyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yardımların Şanlıurfa ve Osmaniye ile Adana'nın Sarıçam ilçesinde kurulu olan kamplara yapıldığını belirtti. Başkan Karalar, "Hem iaşe, hem de kış ayı içerisinde olmamızdan dolayı kıyafet gönderiyoruz. Daha önce de Kobani mağdurlarına böyle bir yardım yapmıştık. Hiç ayrım gözetmeksizin bütün mültecilere yardım yapıyoruz. " dedi.

BAŞKAN KARALAR MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
CHP, MHP, AK Parti ve HDP'li belediye ceclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Karalar, " Bu konu ile ilgili meclisimiz ortak bir karar almıştı. Bende her partiden bir arkadaş alarak ortak bir komisyon kurdurdum. Bizim yetkili müdür arkadaşlarla birlikte yaptılar. Ne kadarlık yardımın nereye yapılacağın birlikte tespit ettik. Ben meclisteki bütün gruplara ve belediyede çalışan yetkili müdür arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu dönemde karın kışın ortasında bu yardım son derece anlamlı oldu" ifadelerine yer verdi.
Sosyal belediyecilik adına önemli işler yapıldığının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, yardımların devam edeceğini söyledi. Seyhan Belediyesi'nin her sabah 3 bin kişiye çorba dağıttığını belirten Başkan Zeydan Karalar bu çalışmanın da halktan takdir gördüğünü belirtti. Karalar, "Yine belediyemiz sosyal belediyecilik anlamında önemli hizmetleri yapmayı sürdürüyor. Adana'da 4 farklı noktada başlattığı çorba dağıtımı halktan takdir görüyor. Bu uygulama Adana 'da ilk oldu. Buna benzer sosyal belediyecilikte örnek olacak hizmetlerimizde önümüzdeki günlerde halkımıza sunacağız." şeklinde konuştu.