Manavgat'ta veteriner hekim Arif Kökçam, doğum sıkıntısı çeken kediyi kliniğinde sezeryanla doğum yaptırdı. Veteriner hekim Kökçam, anne kedinin karnında beş yavrusunun olduğunu, dördünün ölü doğduğunu, yaşayana Şanlı ismini verdiklerini söyledi.

Anne kedinin sezeryanla doğum sonrası narkozun etkisiyle dünyaya getirdiği yavrusunu emzirmeye yanaşmadığını belirten Kökçam, yeni dünyaya gelen yavruyu şırınga ile beslediklerini ifade etti.

Yavru kedinin daha güçlü hale gelmesi için şırınga ile beslenmenin yanı sıra Şelale Mahallesi'nde yeni yavrulayan anne kedininin yanına verdiklerini anlatan Kökçam, mahalle kedisinin başka bir kediye ait sezeryanla dünyaya gelen yavruyu kendi yavrusuymuş gibi sahiplenerek emzirdiğini kaydetti. Kökçam, "Bu olay bize yavruyu dünyaya getiren mi, yoksa dünyaya getirdikten sonra bakan mı önemli sorusunu aklımıza getirdi. Sezeryanla doğan yavruyu annesi üç gündür emzirmedi. Başka bir kedi yavruyu sahiplenerek emziriyor. Allah'ın hikmeti, verdiği annelik şefkat ve merhametiyle yavruyu emziriyor." diye konuştu.