Stuttgart Belediye Meclisi Sosyal Hizmetler Komisyonu toplantısında, mülteciler konusu ve mültecilerle ilgili 35. Mülteci Raporu tartışılırken AfD Partisi’nden bir üyenin söylemleri komisyon üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Komisyonda rapor okunurken AfD Belediye Meclis üyesi Dr. Heinrich Fiechtner, raporu propaganda olarak değerlendirerek, ‘Ben buna daha fazla tahammül etmek istemiyorum. Gelen mültecilerin çoğu mülteci değil. Buraya gelerek, buradaki sosyal hakları kullanıyorlar. Devletin iyimserliği istismar ediliyor. Bazıları mülteci olmadıkları halde onları mülteci kamplarına sokarak biz de suç işliyoruz’ dedi.

Fiechtner’in konuşmaları diğer parti üyelerini rahatsız etti ve tepkilerini topladı. Komisyonda söz alan belediye meclis üyesi avukat Sibel Yüksel (FDP), Fichtner’i eleştirerek, Stuttgart’ta "Hoşgeldin kültürü’ olduğunu ifade etti. Yüksel, ‘Sizin gibi insanlar bu şekilde polemikler yaptığı için ülkenin bazı bölgelerinde mülteci kamplarına saldırılar oluyor. Stuttgart’ta saldırıların olmaması ‘hoşgeldin kültürünün’ hakim olduğunun ispatıdır." dedi.

Yüksel, asıl tehlikenin mülteciler değil aşırı sağ olduğunu sözlerine ekledi. Yeşiller, CDU ve SPD’liler de AfD üyesi Heinrich Fiechtner’e tepki gösterdi. Toplantı sonrasına AfD’li üye, Sibel Yüksel’in söylemlerinin kendisine hakaret olduğunu ifade ederek sözlerini geri almasını istedi. Yüksel bu isteği geri çevirdi.