Uzmanlar, masajın bebeklerde birçok şikayeti dindirdiğini söylüyor. Gaz sancılarından diş çıkarma dönemindeki huzursuzluklarına kadar pek çok derdine bebek masajıyla şifa bulunabiliyor ancak birçok anne, bunun nasıl yapıldığını bilmiyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Uluslararası Bebek Masajı Derneği işbirliğiyle bebek masajı kursu düzenliyor.

Böyle bir kursa neden ihtiyaç duyulduğunu ve bebek masajının önemini anlatan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suzan Özkan, “Biliyoruz ki oksitosin ve seratonin hormonları, sevinç ve mutluluğun kaynağıdır. Bu hormonların, masaj sırasında çok daha fazla salgılandığını da biliyoruz. Bilinçli yapılan bebek masajı sayesinde bebeğin hiperaktivitesi azalıyor, kasları gevşiyor ve fiziksel aktivitesi de artıyor. Karın masajı, bağırsak hareketleri ve kan dolaşımını hızlandırmakla birlikte gaz-kolik sancılarını ve sindirim sorunlarını gideriyor. Annelerin korkulu rüyası olan, bebeklerin diş çıkarma sırasında yaşadığı sancıların azalmasında da masajın etkisi artık kanıtlanmış durumdadır.” diye konuştu.

GECE AĞLAMALARINA SON

Annelerin, masaj sayesinde bebekleriyle güçlü bir bağ kurabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne karnında büyüyen bebek için annenin vücuduna temas, güvenlik ve sıcaklığın temelidir. Bebekle sağlıklı ve güçlü bir bağ kurabilmenin en doğal yolu da ona sıcak ve samimi dokunuşlardan geçiyor. Bunu sağlamanın en basit yöntemi de bebeğinize uygulayacağınız bebek masajıdır. Bilinçli uygulanan masaj sayesinde, hem annenin hem de bebeğin stres hormonlarının seviyesi düşüyor ve hormonal değerleri düzenli hale geliyor. Ayrıca doğru uygulanan masaj dolaşım, solunum ve sindirim sistemlerinin düzenlenmesine de yardımcı oluyor. Biricik bebeğinizin daha çok rahatlaması ve kolayca uyumasını, doğru zaman ve tekniklerle uygulayacağınız bebek masajıyla sağlayabilirsiniz. Mutlu bebekler ve ebeveynler, huzurlu geleceğin de ilk ve sağlam adımlarıdır.”