Bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanan Şifa Üniversitesi’nde, aynı zamanda Erasmus heyecanı yaşanıyor. 2014 yılı sonunda Erasmus onayını alan Şifa, öğrenci değişim programı kapsamında bu dönem 18 öğrencisini yurtdışına gönderiyor.

Şifa Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin öğrencileri ABD, Avusturya, İngiltere, Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika ve Macaristan’daki farklı üniversitelerden kabul aldı. Üniversitenin yurtdışına gönderdiği ilk Erasmus öğrencisi, Beslenme ve Diyetetik 4. sınıf öğrencisi Sümeyye Erol oldu. Erol, Fulda University of Applied of Sciences’ta staja başlamak üzere Almanya'ya gitti. Şifa Üniversitesi ise ilk Erasmus öğrencisini Belçika’dan kabul etti. Belçika’daki bir üniversitede Hemşirelik son sınıf öğrencisi olan Sevda Şahin, İzmir’e gelerek Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde üç aylık stajına başladı.

Program hakkında bilgi veren Şifa Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, "2014-2015 akademik yılı güz döneminde Erasmus Değişim Programı ile ilk öğrencilerimizi üniversitemizde ve yüksekokulumuzda misafir etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Türk asıllı öğrenci Şahin ise daha önce İzmir’e gelip Şifa Üniversitesi Hastanesi’ni incelediğini belirterek, “Erasmus’la Türkiye’ye gelmek istiyordum ancak okulumuzdan Erasmus kapsamında Türkiye’ye henüz hiç öğrenci gelmemişti. 2014 yılında başvurdum. Uzun bir uğraşın ardından onayım çıktı ve gelip staja başladım. Üç ay boyunca Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde staj yapacağım. Belçika’ya döndükten sonra da arkadaşlarıma burayı tavsiye edeceğim. Artık okulumuzun Erasmus listesinde Türkiye de yer alacak.” diye konuştu.