ABD Teksas Houston’daki University General Hospital’da yaz stajı yapan Şifa Üniversitesi öğrencileri, ardından Haiti’ye geçerek bir dizi yardım faaliyetinde bulundu. Yetimhaneleri de ziyaret eden öğrenciler; büyük depremin anne babasız bıraktığı çocukların yüzünü güldürdü.

Haiti’de 2010 yılında medyadan gelen büyük deprem felaketinde yetim kalan ve halen yetimhanelerde yaşayan çocuklar, binlerce kilometre öteden uzanan yardım eliyle mutlu oldu. Şifa Üniversitesi’nin bir grup öğrencisi, başkent Port au Prince’te bir dizi yardım faaliyetinde bulundu. Üzerinden beş yıl geçmesine rağmen depremin henüz yaralarını saramayan Haiti’ye yardım eli uzatan öğrenciler, ramazan ayının son günlerine denk gelen ziyaretlerinde yaklaşık 700 kişiye iftar verdi. Bu iftarlarda Haiti’deki Müslümanlarla biraraya gelen öğrenciler, onların da dertlerine ortak oldu.

Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencilerinden oluşan grup, Port au Prince’teki Quisqueya Üniversitesi’ni de ziyaret ederek, Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Genevieve Poitevien ile görüşüp sağlık eğitimi hakkında bilgi aldı. Daha sonra Hopital Eliazar Germain Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık hizmetlerini yerinde incelediler. Kimse Yok Mu Derneği tarafından Port au Prince’te yapımı tamamlanan Türk hastanesini de gezen öğrenciler, dernek yetkililerinden bilgi aldı. Yetkililer, 4 milyon nüfuslu Port au Prince’te sağlık hizmetlerine ihtiyacın hala en üst seviyede olduğunu belirterek, inşaatı tamamlanan hastanenin yakın zamanda hizmete başlayacağını söyledi.

DEPREM YETİMLERİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Şifa öğrencileri, büyük depremin anne babasız bıraktığı ve halen yetimhanelerde yaşayan çocukları da unutmadı. Porto au Prince’teki yetimhaneleri ziyaret eden öğrenciler, hem giyim ve erzak yardımı yaptı hem de yanlarında götürdükleri küçük hediyelerle çocukların yüzünü güldürdü. Gittikleri yetimhanelerde çocuklarla keyifli zaman geçiren öğrenciler, balon dağıtıp oyunlar oynadı.

İKİ BAKANDAN TEŞEKKÜR

Beş günlük program çerçevesinde birçok yardım faaliyeti yürüten Şifa Üniversitesi öğrencilerinin bu çalışmaları, Haiti hükümetinin de takdirini kazandı. Kamu Güvenliği ve Milli Eğitim bakanları, birer sertifika ile öğrencilere teşekkür etti. Halkının yoksullukla mücadele ettiği Haiti’den oldukça etkilenen öğrenciler, “Mezun olduktan sonra ihtiyaç olursa gelip burada ücret almadan, gönüllü olarak sağlık hizmeti vermeye hazırız.” dedi. Ayrıca yaşadıklarını ve gördüklerini Türkiye’de daha çok insana anlatabilmek amacıyla geniş kapsamlı bir fotoğraf sergisi açacaklarını kaydettiler.