Siirt Emniyet Müdürlüğü’nün 80 ile gönderdiği resmi bir yazıda ‘T.C. Siirt Valiliği’ ibaresinin önüne ‘İDDİA EDİLEN’ ifadesinin konulduğu ortaya çıktı. 81 ile gönderilen yazı, skandalın fark edilmesi üzerine düzeltilerek yenilendi.

Konuyla ilgili haberin basında yer alması üzerine yazılı bir açıklama yapan Siirt Emniyet Müdürlüğü, “Bir polis memuru tarafından yazılarak 80 İl ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı'na elektronik belge yönetim sistemi üzerinden gönderilen yazının başlık kısmında 'İDDİA EDİLEN T.C.' ibaresi yazılmıştır. Sehven yazıldığı değerlendirilen yazı 11 Şubat 2015 tarihinde düzeltilerek tekrar yazılmıştır.” dedi.

Kim tarafından yapıldığı tespit edilemeyen skandalın yazıyı paraf eden ve imza atan hiç kimse tarafından görülmediği anlaşıldı.

Sözcü gazetesinde yayınlanan haberle ilgili soruşturma başlatıldığı ilan eden Siirt Emniyet Müdürlüğü, şu bilgileri verdi: “Her ne kadar sehven yazıldığı düşünülse de konu ile ilgili olarak 11 Şubat 2015 tarihinde derhal idari soruşturma başlatılmıştır. Resmi yazışmalarda yazıların başlık kısmının standart olması ve bilgisayar ortamında hazır kalıplarda sabit şekilde bulunması nedeniyle, genelde yazıların konu, içerik ve imza bölümleri kontrol edilmekte olup bu sebeple yazıyı paraf ve imza edenlerce başlık kısmındaki hatanın gözden kaçtığı değerlendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."