Şırnak’ın Cizre ilçesi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği’ne gelen ‘silah ve mühimmat’ ihbarlı araçların kasasında kaçak sigara çuvalları çıktı. Lastiklerine ateş ederek durdurulan bir kamyonetin kasasında 57 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği’ne gelen silah ve mühimmat ihbarı emniyeti alarma geçirdi. Silopi istikametinden Cizre’ye gelmeye çalışan aracın silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine TEM ekibi operasyona hazırlandı. Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne bağlı ekiplerle yola inen TEM ekibi yol kontrolü yaptı. Gelen araçları didik didik arayan ekipler, 46 ve 72 plakalı ihbarlı araçlara da dur ihtarı yaptı. Ancak araçlar durmadı. Araçlar kaçarken polis ekiplerinin aracına da çarptı. Ekipler, lastiklerine ateş ederek araçları durdurmayı başardı.

Araçlar, güvenlik gerekçesiyle Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğin bahçesine götürüldü. Silah ve mühimmat taşıdığı ihbarından dolayı olay yerine bomba imha uzmanı çağrıldı. Araçta yapılan arama ve incelemelerde herhangi bir silah veya mühimmata rastlanılmadı. Ancak 46 plakalı transit marka aracın kasa kısmında Esse marka 10 bin 500, Prestige marka 17 bin, United marka 13 bin, 2005 marka 6 bin, J&J marka 4 bin, Victory marka 4 bin ve MM marka 3 bin olmak üzere toplam 57 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

46 plaka araçta yapılan sorgusunda üzerine 2 adet ihtiyad-i tedbir kararı bulunurken, 72 plakalı aracın yapılan sorgusunda daha önceden üzerine konulmuş herhangi bir suça rastlanmadı. Şüpheli şahısların yapılan GBT sorgularında 5607 SKM suçundan kayıtlarını olduğu, fakat aranmadıkları bildirildi. Savcılık talimatıyla şüpheli şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.