Kayseri'de bir şahıs, eski çalıştığı işyerini silah zoruyla soydu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, maskeli gaspçıyı kıskıvrak yakaladı.

Olay, 8 gün önce Cırgalan mahallesi 4140. sokak üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda yaşandı. Gasp ve soygunun her anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Görüntülere göre, 35 yaşındaki H.K., yaklaşık bir yıl önce ayrıldığı işyerine gelerek, silahla kasada oturan çalışanı etkisiz hale getiriyor. Silah doğrulttuğu işyeri çalışanını odadan çıkaran zanlı, çalışanı yazıhaneye kilitleyerek geri dönüyor. Silahını beline sokarak işe koyulan H. K., yazar kasada bulunan anahtarı alarak para dolabını açıyor. İçinde 8 bin lira olduğu sonradan öğrenilen zarfı alan H. K. hızlı adımlarla olay yerinden ayrılıyor.

İşyeri kamerası görüntülerinden zanlının eşgalini belirleyen polis, düzenlenen operasyonla şahsı evinin önünde gözaltına aldı. 4 çocuk babası olduğu öğrenilen H.K.'nin ilk sorgusunda borçları olduğunu ve bu nedenle hırsızlık yaptığını itiraf etti. Gasp Büro Amirliği ekipleri olayda kullanılan silah ve maskeleri ise, şahsın ifadeleri doğrultusunda Felahiye karayolu üzerinde boş bir arazide buldu. Şahsın üzerinde de çaldığı paraların bir kısmı bulundu.

Gözaltındaki H. K., bugün öğle saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlı daha sonra, hakkında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adli mercilere sevk edildi.