Mersin’in Silifke ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen '2015 Gençlik Kampları' açılış töreni, Silifke Kapızlı Ekonomi Gençlik Kampı'nda yapıldı. Açılış törenine Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Sezgin, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Şube Müdürleri, İl Müdürlüğü Antrenörleri, Kamp Uzmanları ile yaklaşık 1.200 kampçı genç katıldı.

Açılışta konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, “Silifke Kapızlı’da bulunan 23 Nisan Gençlik Kampı, İçişleri Gençlik, Ekonomi Gençlik ve Tarım Gençlik kamplarımız olmak üzere 4 kamp merkeziyle hizmet verecek. Ayrıca kamplara katılan gençlerin seyahat ve sağlık sigortası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak." dedi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar ise yaz aylarının sadece yatarak geçirilen aylar olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederek, "Dünya nüfusunun yarısı ortalama 25 yaşın altında. Türkiye nüfusunun ise yarısı 30 yaşın altında. Yani sizleri bekleyen çok büyük bir rekabet var. Aynı zamanda da çok büyük fırsatlar var. Bu gençlik kamplarında sizleri geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Spor aktiviteleriyle, çeşitli etkinliklerle sizin sosyalleşmenizi sağlamayı hedefliyoruz. Kamplarımıza katılan öğrencileri, şehit ve gazi aileleri, geliri bin liranın altında olan ailelerin çocuklarından seçiyoruz. Ücretsiz olarak 1'er haftalık kamplarımıza Türkiye genelinden 50 bin civarında, Mersin'de ise 12 bin öğrenci katılacak. Umarım gençlerimiz iyi bir kamp dönemi geçirirler." açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından program, halk müziği konseri, halk oyunları gösterisi, spor etkinlikleri, şiir dinletisi ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi Sıra Gecesi grubunun konseriyle son buldu. Silifke’de yapılan Yaz Deniz Kampları15 Eylül'e kadar sürecek.