Şırnak'ın Silopi İlçesinde polis ile göstericiler arasında yaşanan olaylar Batman’da bazı sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

Yılmaz Güney Sineması önünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri Silopi’de yaşanan olaylara tepki göstererek, olayların biran önce son bulması çağrısında bulundu. Burada konuşan Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Saadet Becerikli, olayların provokasyon amaçlı yapıldığına dikkat çekerek, vatandaşların bu oyunlara gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Provokasyonların seçim öncesi başladığını dile getiren Becerikli, “Oradaki amaç HDP’nin önünü kesmekti. Ağrı olayını biliyorsunuz. Büyük bir provokasyondu ama halkımız onu açığa çıkardı. Bu olaylar sonrasında da devam etti. Seçim sonrası yenilginin verdiği bir hırsla IŞİD ile mücadele edileceği sözü ile Amerika’ya hava sahasını açtıktan sonra tek bir savaş uçağı ile IŞİD’i vurduğunu iddia eden ama daha sonra Kandil'e yönelerek gelişen barış sürecine büyük darbe oldu. Operasyonlarla hak hukuk adalet ayaklar altın alınarak haksız yere gözaltılar başladı. Faili meçhul cinayetler başladı. Tutuklamalar, orman yakmalar, köy boşaltmalar bunların hepsini korku ile izliyoruz. Çünkü neredeyse 40 senedir Türkiye bu filmi izlemişti. Hep beraber izledik. Çok acılar yaşandı denen bu sahneler sadece Türkiye’ye kaybettirecektir. Bu olayların son bulmasını ve barış müzakerelerinin yeniden masaya yatırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.